Invordering+restitutie+4%2C5+ton+onterecht
Nieuws
© bles

Invordering restitutie 4,5 ton onterecht

Het Productschap voor Vee en Vlees heeft onterecht 450.000 euro restitutie van exporteur Bles Dairies Livestock ingevorderd.

Bles bleek onvoldoende op de hoogte van de regels die gelden rond restituties. Dat stelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven deze week.

Bles kreeg aanvankelijk voor bijna 250.000 euro aan uitvoerrestituties voor de export van fokvaarzen naar Rusland in 2007. Nadat Bles onvoldoende hard kon maken dat die dieren ook in 2007 zijn geëxporteerd, werd de restitutie ingetrokken, verhoogd met 10 procent en een sanctie van bijna 125.000 euro.

Tachograafschijven

Bles had die export kunnen aantonen door het overleggen van de tachograafschijven van de transporten. Deze tachograafschijven moeten drie jaar worden bewaard, zo stelt het Productschap voor Vee en Vlees.

Bles gaf aan dat ze pas op de hoogte was van deze regel na een circulaire van het Productschap in 2010.

Naleving voorschriften

Het College van Beroep oordeelt in de deze week gepubliceerde uitspraak dat pas vanaf 2009 duidelijk is dat de betaling van restitutie afhankelijk is van de naleving van de voorschriften en dat de transporten van 2007 zijn. Daarop stelde het college Bles in het gelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer