Rosa strijdt voor verplicht etiket pluimveevlees

De boerendochter Tamsin French uit het Engelse Devon reist verkleed als kip Rosa in 39 dagen langs de EU lidstaten.

Rosa+strijdt+voor+verplicht+etiket+pluimveevlees
© Tamsnin French

Op die manier vraagt zij aandacht voor een verplichte etikettering van pluimveevlees. Zaterdag was ze in Amsterdam.

French vindt dat consumenten 'op een eenvoudige, maar duidelijke manier' moeten kunnen zien van welk type pluimveebedrijf het vlees komt. Als voorbeeld van hoe het goed kan, verwijst French naar de etikettering van eieren van kippen met een vrije uitloop.

Onderscheiden

'De verplichte etikettering is een belangrijke factor geweest bij de sterke stijging van het aantal kooivrije leghennen in Europa. Bovendien heeft de Europese Commissie erkend dat verplichte etikettering producenten de kans geeft zich te onderscheiden', aldus French.

De reis van French duurt 39 dagen. Evenlang als de gemiddelde levensduur van een vleeskuiken op een gangbaar vleeskuikenbedrijf. French ouders hebben vrije-uitloop kuikens waarvan de gemiddelde levensduur 56 dagen is.

Einddoel

Einddoel van de reis is het Europees Parlement, waar ze het belang van een transparante en verplichte etikettering voor kippenvlees onder de aandacht wil brengen. De Europese Commissie heeft het etiketteringsdossier deze zomer op tafel heeft liggen.

French doet in haar gedaante van kip Rosa 21 lidstaten aan en op 8 september komt ze aan bij het Europees Parlement in Brussel. De rondreis is te volgen via Twitter en Facebook.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer