%27Fantastisch+dat+dochter+ijstak+overneemt%27
Nieuws
© Lameijer .com

'Fantastisch dat dochter ijstak overneemt'

Nog tien jaar willen Peter en Nel de Jong doorgaan met hun melkveebedrijf en ijssalon. Dan dragen ze de ijssalon over aan hun dochter.

‘Ze zal er een tak bij moeten nemen. Van alleen de ijssalon kan ze niet leven', geeft Nel de Jong aan.

Dat hun dochter Marloes (25) onlangs te kennen gaf hun ijssalon Weipoorts-IJs te willen overnemen, kwam voor Peter en Nel de Jong uit Zoeterwoude toch nog als een verrassing. ‘Ze heeft bewust gekozen voor deze locatie bij het Groene Hart. Dat vinden wij fantastisch.'

Koeien verkopen

De koeien en het land zullen ze verkopen, want in het melkveebedrijf is geen van hun vier kinderen geïnteresseerd. ‘Daar leef je naartoe. Je kunt er heel moeilijk over doen, maar het is nu eenmaal zo.’

Hun dochter Marloes zit sinds een half jaar bij haar ouders in maatschap. 'Dat was eerst wel even wennen', stelt De Jong.

Kleinschalig

De ijsboerin wil de ijssalon bewust kleinschalig houden. ‘We verwerken jaarlijks 4.000 kilo melk tot ijs. Ik heb aanbiedingen gekregen om in Leiden een ijssalon over te nemen. Manager worden ambieer ik niet. De salon brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Dat vind ik belangrijk.’

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer