MKZ%2Dvaccin+naar+Algerije+en+Tunesi%C3%AB
Nieuws
© Edu

MKZ-vaccin naar Algerije en Tunesië

De Europese Unie wil 1,1 miljoen doses van het mond-en-klauwzeer-vaccin naar Algerije en Tunesië sturen om de recente uitbraken van het hoog besmettelijke virus te beteugelen.

Op een rundveebedrijf in het noordoosten van Algerije werd vorige week een uitbraak van MKZ vastgesteld. De uitbraak bedreigt de Europese vrije status van het virus. Vooral de mediterrane landen zijn beducht op het overslaan van het virus naar Europa.

Illegaal

Volgens Algerijnse autoriteiten komt de besmetting door het illegaal invoeren van dieren uit Tunesië.

De EU staat de invoer van levende dieren of hoog-risicoproducten uit Tunesië of Algerije niet toe. De 1,1 miljoen doses van het MKZ-vaccin worden in de komende twee weken naar de landen gestuurd. Dit mede op verzoek van de FAO, de landbouw- en voedselorganisatie van de Verenigde Naties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer