De+Bondt%3A+geen+nieuwe+wegen+Zuid%2DHolland
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

De Bondt: geen nieuwe wegen Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland gaat zich meer richten op het verbeteren van de huidige infrastructuur in plaats van nieuwe wegen.

Dat zegt gedeputeerde Ingrid de Bondt in 'De Vrije Zuid-Hollander', de nieuwsbrief van de VVD. 'De tijd van compleet nieuwe tracés ligt over een jaar of vijf à tien wel achter ons', aldus de gedeputeerde.

Er lopen nog drie grote infra-projecten in Zuid-Holland: de RijnlandRoute, de Duinpolderweg en de N207. 'Daar vindt nog discussie plaats over mogelijke nieuwe tracés en grootscheepse ingrepen. Na de definitieve besluitvorming daarover gaan we ons veel meer richten op het verbeteren van wat we al hebben.'

Ingrijpend

Dat kunnen volgens De Bondt nog steeds ingrijpende projecten zijn, zoals het vervangen van een brug of het aanleggen van een parallelweg. De grootste knelpunten zij het eerst wil aanpakken zijn: de N470, het 3-in-1-project in het Westland, de N215 bij Middelharnis.

'Aansluiting erbij, aansluiting eraf, een klein stukje omlegging. Of de N214, waar we bezig zijn met een parallelstructuur om de tractoren van de hoofdrijbaan te halen. Die mogen maximaal 25, terwijl het een 80-weg is. Dat soort projecten blijven er altijd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer