‘Let op bij bemiddeling leidingen’

LTO Nederland waarschuwt haar leden geen dubieuze contracten te tekenen met rentmeesterkantoren voor de bemiddeling bij de aanleg van leidingen.

Boeren krijgen overeenkomsten aangeboden voor de bemiddeling bij het leggen van leidingen over hun agrarische grond. Daarin wordt volgens de LTO Nederland-werkgroep Schaderegelingen in sommige gevallen ten onrechte gesuggereerd dat LTO achter de bepalingen van het modelcontract van het rentmeesterkantoor staat.
LTO zou volgens dat modelcontract de genoemde tarieven voor de bemiddeling kunnen billijken. ‘LTO Nederland heeft niets afgesproken met rentmeesterkantoren’, stelt Kees van Rooijen, beleidsadviseur van de LTO-werkgroep Schaderegelingen. LTO heeft vernomen dat een rentmeesterkantoor modelcontracten aanbiedt waarin wordt gesteld dat LTO-afdelingsvoorzitters arbitrage verlenen bij een geschil van de grondeigenaar met de bemiddelaar.

Overeenkomst ontbinden

Indien nodig zouden de LTO-afdelingsvoorzitters het recht hebben de overeenkomst te ontbinden. Hiertoe zou het rentmeesterkantoor een overeenkomst hebben gesloten met de betrokken afdelingsvoorzitters. LLTB, ZLTO en LTO Noord laten weten dat dit niet het geval is en dat haar afdelingsvoorzitters die rol absoluut niet wensen te vervullen. ‘Leden blijven zelf verantwoordelijk, maar worden sterk afgeraden dergelijke bemiddelingsovereenkomsten te tekenen’, geeft Van Rooijen aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer