‘We moeten het lokale eisenpakket zo laag mogelijk houden’

Eens in de zoveel tijd komt dezelfde vraag voorbij. Waar ben je als LLTB-afdeling momenteel druk mee bezig? Ik denk dat er een constante factor is waar elk afdelingsbestuur mee bezig is: de toekomst.

De maatschappij om ons heen verandert snel, de marktomstandigheden nog veel sneller. Ieder van ons ervaart de druk van maatschappij en markt op zijn eigen erf aan den lijve. Sommigen van ons weten hieruit een kans voor hun bedrijf te genereren, enkelen van ons zien zich geconfronteerd met een vroegtijdig einde van hun loopbaan als zelfstandig ondernemer, de druk blijft.
Iedereen wil wat van ons, in de vorm van een beetje marge, van heffingen, van belasting, van een beetje grond, van invloed op ons bouwplan of van invloed op ons personeelsbestand en ga zo maar door.
Als afdeling staan we aan de lat om het lokale eisenpakket voor u als ondernemer zo laag mogelijk te houden. Dat is geen proces dat in een enkel moment te vatten is. Integendeel, het is een continu proces. Keer op keer er als afdeling zijn, als cruciale zaken besproken worden. Gesprekken voeren met het waterschap, met leden van de gemeenteraad, met wethouders en burgemeester enzovoort. Dit alles met slechts één doel: gehoord worden wanneer het erop aan komt.
Meer dan ooit zijn we als sector afhankelijk van het feit of je mensen weet te overtuigen van onze kant van de zaak. Meer dan ooit moeten we het hebben van onze kracht om te innoveren daar waar nodig, omdat het ons simpelweg ontbreekt aan de macht om het te blijven doen zoals we het altijd deden.

Edwin Michiels,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer