‘Deze keer een specifiek verzoek’

‘We leveren al jaren werktuigen aan Pieter Verschure, zoals tractoren en gewasbestrijdingsmachines. Meestal is dat standaardapparatuur, maar nu kwam Pieter met een specifiek verzoek’, zegt Jeroen Manders van de vestiging Gemert van mechanisatiebedrijf Abemec.
‘Plasticleggers zijn al in gebruik in de sla- en aardbeienteelt, maar die waren niet geschikt voor de chrysantenteelt. We zijn uitgegaan van een eenvoudig model van machinebouwer Basrijs in Rijsbergen, waarmee je het plastic aan kon brengen op de grond en het kon vastleggen. Daar hebben we ervaring mee opgedaan in het veld. In overleg met Pieter en Basrijs hebben we aanpassingen gedaan en elementen toegevoegd, zoals wielen aan de achterkant.
‘We verwachten niet dat andere telers nu ook zo’n apparaat bestellen, want de meeste chrysanten worden in de kas geteeld en de markt is beperkt. Maar ik vind het mooi dat wij hiermee hebben kunnen aantonen hoe flexibel we zijn in het tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten.’

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer