Coöperatie Goeree op stapel

Goeree-Overflakkee - Dertig agrariërs van Goeree-Overflakkee hebben het plan een coöperatie in streekproducten op te zetten. Die willen zij aan de man brengen in de nieuwe Markthal in Rotterdam.

Begin volgende week moet duidelijk worden of de coöperatie definitief vorm krijgt. ‘We willen een minimumaantal van dertig ondernemers in de coöperatie om voldoende diversiteit in het aanbod streekproducten te hebben’, vertelt projectleider Conrad van Nimwegen van gemeente Goeree-Overflakkee. Het gaat onder meer om aardappelen, (geiten)kaas, vis, garnalen, tomaten, groente, eieren en groene asperges.
‘Ruim dertig ondernemers hebben inmiddels belangstelling getoond, maar nog niet toegezegd dat ze daadwerkelijk in de coöperatie stappen. We inventariseren nu wat er binnenkomt.’ De gemeente is een van de trekkers van het project. Zij wil het Zuid-Hollandse eiland vermarkten.
Het is de bedoeling dat de streekproducten van Goeree-Overflakkee vanaf dit najaar te verkrijgen zijn in de Rotterdamse Markthal, die in oktober open gaat. ‘Ook willen we later de horeca en zorginstellingen bedienen en een eigen online-winkel opzetten’, vervolgt Van Nimwegen.
De logistiek naar Rotterdam vormt in elk geval geen probleem. ‘Een van de ondernemers heeft al een logistiek netwerk met vrachtwagens en busjes op Goeree en in de Rijnmond’, aldus de projectleider.
Ook de Rabobank heeft belangstelling in de coöperatie. ‘Of ze participeren, staat nog niet vast.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer