Poort naar Groene Hart 'leukste plan'

Gemma Breedijk van streekwinkel Boer en Goed heeft de wedstrijd voor het leukste plan in Groene Hart West gewonnen. Zij maakte een plan voor de inrichting van het recreatief transferium Zoeterwoude.

Voorzitter van de jury Tjerk Bruinsma, oud-bestuurder van Holland Rijnland en burgemeester van Alphen, reikte gisteren de prijs uit.

Er waren zeven plannen van ondernemers genomineerd voor het leukste plan.

Streekmarkt

Het winnende plan van Breedijk bestaat uit wandel- en fietsmogelijkheden, een natuurpad voor kinderen, een aanlegplaats voor boten bij het Transferium en een maandelijkse streekmarkt.

Op basis van het aantal likes op de Facebookpagina, de reacties van bewoners en het aantal bezoeken aan de site heeft de jury dit plan uitgeroepen tot winnaar.

Als prijs wordt de Streekwinkel een ANWB fietsservicepunt en er komt een fietsservicebox te staan. Hiermee kunnen bezoekers van het Transferium met pech hun fiets repareren.

Facebook

De ANWB organiseerde samen met provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland en het Servicenet Nationale landschappen een wedstrijd voor ondernemers.

Zij konden hieraan meedoen door een plan in te dienen, waarmee het gebied bij de steden Leiden, Alphen en Zoetermeer aantrekkelijker wordt voor de recreant.

De bewoners uit de regio konden de plannen liken op Facebook en ideeën aandragen.

Proef

De provincie ziet dit initiatief als een proef om kennis en ervaring op te doen. Gekeken wordt hoe bewoners, bezoekers, ondernemers en betrokken overheden kunnen samenwerken aan een recreatief aantrekkelijk gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer