Goede+luzerneoogst+vogelakkers+Oldambt
Nieuws
© Koos Van Der Spek

Goede luzerneoogst vogelakkers Oldambt

Groenvoederdrogerij Oldambt in Oostwold maaide gistermiddag ruim 5 hectare luzerne van een vogelakker in Bellingwolde. Dat gebeurde onder toeziend oog van initiatiefnemer Ben Koks van Werkgroep Grauwe Kiekendief.

De drogerij begon half mei met de oogst. 'We hebben een goede eerste snede gehad en ook de tweede verloopt voorspoedig. Zeker ook de nieuw ingezaaide luzerne konden we onder prima weersomstandigheden maaien’, stelt Luit Heikens van de drogerij.

De drogerij oogst dit jaar in totaal 1.400 hectare luzerne.

Groeien

Het komende jaar zal het luzerneareaal groeien, voorspelt de bedrijfsleider. 'Nu luzerne als eiwitgewas in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is opgenomen, heb ik dagelijks akkerbouwers aan de telefoon die het gewas willen telen.'

Bovendien kunnen boeren hun vergroeningsverplichting invullen door de aanleg van vogelakkers met luzerne.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer