Dieven zien buit in landbouwsproeiers

Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde 130 sproeiers gestolen van een landbouwperceel aan de Dreef in Valthermond.

Naast de sproeiers, onderdeel van een beregingsinstallatie, gingen de daders er ook vandoor met vier kranen. De criminelen hebben het vooral gemunt op de messing of koperen onderdelen van de installatie, de rest laten ze ongemoeid.

Eerder werden in de regio ook al afsluiters van mesttanks meegenomen.

Alert

De politie in De Monden vraagt landbouwers en passanten extra alert te zijn op verdacht gedrag in het buitengebied van de Veenkoloniën. Omdat het om een uitgestrekt gebied gaat, is het voor de politie ondoenlijk om zelf alles in de gaten te houden.

Meldingen kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer (0900) 8844.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer