Agrifirm test bodemuitvloeier

Op waterafstotende gronden in onder meer de bollenteelt test Agrifirm Plant dit groeiseizoen de bodemuitvloeier Transformer.

Agrifirm+test+bodemuitvloeier
© Nieuwe Oogst

Tijdens een open dag voor de bollenteelt vandaag van proeftuin Zwaagdijk bij Kleurrijk Flevoland in Creil gaf Harry Roerink van Agrifirm Plant een toelichting op de uitvloeier.

'Dit product zorgt voor een betere indringing van vocht in de bodem. Wij verwachten dat met name bollentelers de efficiëntie van de beregening van hun gewassen hiermee aanzienlijk kunnen verbeteren', aldus Roerink.

Opbrengstvoordelen

De bodemuitvloeier vermindert de waterafstotendheid van gronddeeltjes. Het water wordt daardoor beter en gelijkmatiger opgenomen in de bodem. Agrifirm Plant verwacht uiteindelijk opbrengstvoordelen en heeft om dat aan te tonen diverse praktijkproeven aangelegd.

Transformer is geschikt voor waterafstotende zand- en kleigronden. De uitvloeier is te mengen met de meeste middelen en kan meegespoten worden met de reguliere gewasbescherming.

Soms tweede bespuiting

Meestal is één bespuiting met 10 liter per hectare voldoende. Op sterk afstotende gronden kan volgens Roerink een tweede bespuiting met nog eens 5 liter per hectare nodig zijn. Transformer kost ongeveer 19 euro per liter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer