Onttrekkingsverbod water in Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta stelt voor een drietal gebieden vanaf vandaag een volledig onttrekkingsverbod in voor oppervlaktewater.

Onttrekkingsverbod+water+in+Brabantse+Delta
© anton dingemanse

Het verbod geldt voor het stroomgebied van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart in Breda. Bij een onttrekkingsverbod mag er geen water meer uit sloten en beken worden gehaald, bijvoorbeeld voor beregening.

Het verbod is een gevolg van daling van de waterstand door de recente droogte en duurt tot een nog nader vast te stellen tijdstip. Het waterschap ziet toe op naleving van het verbod. Voor de overige gebieden in West-Brabant geldt geen onttrekkingsverbod.

Water verplaatsen

Waterschap Brabantse Delta stelt alles in het werk om verdroging van landbouwpercelen zoveel mogelijk tegen te gaan. Dit gebeurt door waar mogelijk water vast te houden en te verplaatsen naar gebieden met een lage waterstand.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer