Inschrijven beregeningssignaal nu mogelijk

Het meest optimale moment van beregenen levert geld op. Het beregeningssignaal kan ondernemers hierbij ondersteunen. Dit computerprogramma houdt de vochttoestand van de bodem in de gaten en geeft bij een tekort een signaal om te gaan beregenen af aan de ondernemer.

Inschrijven+beregeningssignaal+nu+mogelijk
© Pieter Stokkermans

Sinds 2014 is de versie ‘ruwvoerwinning gras en maïs’ voor melkveehouders landelijk beschikbaar. Deze versie heeft een economische module, die de kosten van beregenen afzet tegen de opbrengsten en vergelijkt met alternatieven zoals de aankoop van ruwvoer.

Beregeningssignaal is de afgelopen jaren al door meer dan 300 melkveehouders gebruikt en is een praktisch hulpmiddel in de bedrijfsvoering gebleken dat zijn geld meer dan waard is.

Uw voordeel

Door het gebruik van Beregeningssignaal beregent u alléén wanneer dat nodig is. Te vroeg beregenen - met alle kosten voor beregeningsinstallatie, brandstof en arbeid vandien - wordt voorkomen, evenals juist te laat beregenen - met opbrengstverlies.

In Noord-Brabant is Beregeningssignaal één van de maatregelen die u kunt opnemen in uw Bedrijfswaterplan. Als boeren en tuinders aantoonbaar zuinig omgaan met grondwater, zijn beperkingen - zoals het niet uit grondwater mogen beregenen in april en mei en het beregeningsverbod tussen 11.00 en 17.00 uur in juni en juli - op termijn niet meer nodig.

Kosten

Deelname kost € 200 (ZLTO-leden krijgen een korting van € 50). Beregeningssignaal is beschikbaar tussen 1 april en 1 oktober.

U kunt uzelf hier aanmelden. Meer informatie vindt u in de folder.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer