Bemestende+waarde+mest+gestegen
Nieuws
© nieuwe oogst

Bemestende waarde mest gestegen

Als gevolg van de stijgende prijzen voor stikstof, fosfaat en kali neemt de bemestende waarde van mest flink toe, meldt loonwerkersbond Cumela op basis van LeI-cijfers..

De waarde van mest is sinds 1 januari flink gestegen. Door de stijgende prijzen voor stikstof, fosfaat en kali neemt de waarde van mest flink toe. Alleen al op basis van de stikstof, fosfaat en kali in de mest is vleesvarkensmest nu al bijna 15 euro per ton waard. Daarbij is gerekend met 7 kilo stikstof (70% werkzaam), 4 kilo fosfaat, 7,2 kilo kali en1,8 kilo magnesium, op basis van prijzen voor kunstmest (excl. btw),.

Voor pluimveemest ligt dit nog wat hoger, alleen al op basis van de NPK is deze mest 51 euro waard. De waarde van een ton pluimveemest is berekend op basis van gemiddelde gehaltes: 26,8 kilo stikstof (40% werkzaam); 21,8 kilo fosfaat; 18 kilo kali en 6 kilo magnesium,

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  17° / 14°
  70 %
 • Zondag
  21° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer