Kamer%3A+2014+vrijstelling+verwerking+stromest
Nieuws
© Mariska Bloemberg

Kamer: 2014 vrijstelling verwerking stromest

De Tweede Kamer wil dat stromest dit jaar alsnog, met terugwerkende kracht, vrijgesteld moet worden van de verwerkingsplicht.

De Kamer wil dat de diercategorieën schapen, geiten en niet voor zuivel gehouden runderen met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 een generieke vrijstelling van de verwerkingsplicht moeten krijgen.

Daarmee gaat de Kamer in tegen het beleid van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ). Zij stelde eerder dat bedrijven met stromest dit jaar wel aan de verwerkingsplicht voldoen. Vanaf 1 januari 2015 is er een vrijstelling.

Bezwaren

De SGP diende de motie in en deze werd mede ondertekend door VVD, CDA en PVV. Een meerderheid van de Kamer steunde de motie. LTO, dat sterk voor deze vrijstelling heeft gepleit, is blij met het besluit van de Kamer.

Het is nu aan Dijksma om invulling te geven aan de motie. Zij heeft eerder aangegeven dat een vrijstelling met terugwerkende kracht stuit op 'ernstige bezwaren in de controle en handhaving'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer