LTO%3A+nieuw+beleid+Zuid%2DHolland+goede+stap
Nieuws
© Wim van Vossen

LTO: nieuw beleid Zuid-Holland goede stap

LTO Noord Zuid-Holland is redelijk tevreden over het nieuwe ruimtelijke en mobiliteitsbeleid van de provincie.

Provinciale Staten stelden gisteren de visie 'ruimte en mobiliteit' vast, met bijbehorende verordening en programma’s. Hiermee wordt een beleidstraject van bijna anderhalf jaar voorlopig afgesloten.

In de nieuwe visie wordt meer ruimte gegeven aan lagere overheden en maatschappelijke initiatieven. Er wordt minder gedacht vanuit strak omlijnde kaders en blauwdrukken. Die ontwikkeling waardeert LTO Noord.

Reserve

Provinciaal voorzitter Arie Verhorst spreekt van een stap in de goede richting. Enige reserve heeft hij waar het gaat om de concrete mogelijkheden voor boeren en tuinders. 'Ondanks de gewijzigde koers moeten er nog wel de nodige stappen gezet worden.'

Hij doelt hiermee onder andere op de verdere verkenning van de toekomst van de grondgebonden landbouw in Zuid-Holland.

In afwachting daarvan heeft de provincie vooralsnog weinig extra ruimte geboden voor grondgebonden sectoren, terwijl de schaalvergroting niet aan Zuid-Holland voorbij gaat.

Intensieve veehouderij

Positiever is Verhorst over de mogelijkheden om de intensieve veehouderij in de provincie verder te verduurzamen: 'Op dat vlak loopt het provinciaal beleid wel in de pas met ontwikkelingen in markt en maatschappij. Nu de overige grondgebonden sectoren nog.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer