Overijssel: nieuwe opties ammoniakreductie

Pluimvee- en varkenshouders in Overijssel kunnen drie nieuwe ammoniakemissie reducerende maatregelen gebruiken bij hun aanvraag voor de Natuurbeschermingswetvergunning.

Deze voermaatregelen hebben met succes het verzilvertraject van Proeftuin Natura 2000 Overijssel en provincie Overijssel doorlopen.

Het gaat om het verlagen van ruw eiwit in het voer van varkens en vleeskuikens en het bijvoeren van hele tarwe voor vleeskuikens.

Melkveestallen

Daarmee komt het aantal 'verzilverde' maatregelen op zeven. Veehouders kunnen ook gebruik maken van Automatisch Gecontroleerde Natuurlijke Ventilatie (ACNV) in melkveestallen, dakisolatie in melkveestallen of een combinatie daarvan.

Ook het toevoegen van benzoëzuur aan voer voor vleesvarkens en biggen is mogelijk.

Nog vijf

Op dit moment zitten er nog vijf maatregelen in de pijplijn. Daarbij zijn er maatregelen voor melkveehouderij zoals het gebruik van een rubberen sleufvloer, het aanzuren van mest in de opslag en het verdunnen van mest in de kelder.

In de varkenshouderij betreft het ook het verdunnen van mest in de kelder en daarnaast het aanbrengen van een schuine plaat in het mestkanaal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer