Primeurs Amazone in Emmeloord

Een prototype kunstmeststrooier en de nieuwste Pantera zelfrijdende veldspuit, voorzien van verschillende noviteiten. Deze primeurs waren vorige week te zien in Emmeloord.

Mechanisatiebedrijf Dijkstra & Langeweg hield op 19 juni een velddemonstratie in Emmeloord, in samenwerking met Kamps de Wild. Naast het bekende productprogramma onthulden de bedrijven twee nieuwe machines van Amazone.
Dit jaar draait in ons land het eerste prototype van de ZA-V 1700 kunstmeststrooier. Dit model zal de populaire ZA-M gaan vervangen, die voorlopig wel leverbaar blijft. Qua bouwwijze heeft de nieuwe strooier veel weg van zijn grote broer, de ZA-TS. Een geperste kuip, zonder lasnaden, en een vernieuwd roersysteem dat de korrels niet beschadigt. De ZA-V wordt mechanisch aangedreven, maar kan via gps wel secties afsluiten. Het kantstrooien gebeurt met een elektrische bediende kantstrooiplaat.
De Pantera 4502 produceert Amazone sinds dit jaar. De versie die in Emmeloord werd getoond, is voorzien van enkele noviteiten. Zo zijn de assen in breedte en hoogte verstelbaar, zodat de maximale spoorbreedte 3,15 meter is. De boom is voorzien van elektrisch bediende dophouders die plaats bieden voor vier doppen. Iedere houder is via gps afsluitbaar. Bij handbediening zijn echter dertien secties te bedienen. Het is mogelijk om met twee doppen tegelijk te spuiten of om per sectie andere doppen te gebruiken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer