Introductie+rekenmodule+rantsoeneffici%C3%ABntie
© Nieuwe Oogst

Introductie rekenmodule rantsoenefficiëntie

ForFarmers Hendrix introduceert een gratis rekenmodule voor rantsoenefficiëntie als onderdeel van haar Feed2Milk-voedingsaanpak. Veehouders kunnen hiermee zelf hun rantsoenefficiëntie en het financiële voordeel berekenen.

Met de afschaffing van het melkquotum in het vooruitzicht en het streven naar een betere mineralenbenutting (stikstof en fosfaat) wordt een efficiënte omzetting van voer naar melk steeds belangrijker.

In vijf simpele stappen en met een beperkt aantal gegevens, onder meer het aantal koeien, totaal gevoerde kilo's basisrantsoen, krachtvoer en geproduceerde hoeveelheid melk, kan een melkveehouder zien wat zijn rantsoenefficiëntie op dit moment is.

Voordeel

Een eenvoudige grafiek maakt zichtbaar hoe hij presteert ten opzichte van het gemiddelde. In de laatste stap van de (gratis) rekenmodule wordt voorgerekend wat een 0.1 hogere rantsoenefficiëntie voor het bedrijf aan financieel voordeel oplevert.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer