FromFarmers+scherpt+regels+beursgang+aan
© FromFarmers

FromFarmers scherpt regels beursgang aan

FromFarmers, meerderheidsaandeelhouder van ForFarmers, scherpt regels voor de beursgang van het mengvoerbedrijf aan. Dat gebeurt na overleg met de leden van de coöperatie, meldt de ledenraad.

De afgelopen maanden zijn de maatregelen die nodig zijn om te komen tot een vitale coöperatie na de beursgang met de leden besproken. Op basis hiervan zijn een aantal maatregelen opnieuw tegen het licht gehouden en verder aangescherpt.

Er komen geen nieuwe voerequivalenten met ingang van 2017, de huidige blijven na 2016 bestaan. Na 2017 ontvangen leden een uitkering op basis van benutte voerequivalenten. Die blijven verhandelbaar op een handelsplatform.

Vitaal kapitaal

De coöperatie zorgt voor vitaal kapitaal in de vorm van certificaten ForFarmers. Deze worden niet op de participatierekeningen van leden bijgeschreven. Dat worden er van 2013 tot en met 2016 respectievelijk zes, vijf, vier en drie certificaten per benut voerequivalent per jaar.

De coöperatie gaat zelf geen certificaten inkopen. Eventuele resultaatuitkeringen over benutte voerequivalenten over de jaren 2013 tot en met 2016 plaats. Er komt een speciale financieringsregeling voor jonge boeren voor de aankoop van voerequivalenten met ingang van 2017.

Reacties leden

Deze voorwaarden borgen dat de coöperatie zeggenschap heeft en houdt over belangrijke onderwerpen en het principe ‘goed voer tegen een marktconforme prijs’ wordt bewaakt. Maar ook dat er beschermingsmaatregelen zijn tegen overnames.

Verder krijgt de coöperatie voor vier van de zes commissarissen van ForFarmers aanbevelingsrecht, het bestuur alleen wordt gevormd door leden en er wordt gebouwd aan een vitale coöperatie die aantrekkelijk is voor bestaande en nieuwe leden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer