Handtekeningenactie+voor+behoud+NAK
© Nieuwe Oogst

Handtekeningenactie voor behoud NAK

Vier bezorgde pootgoedtelers verspreid over Nederland starten een handtekeningenactie voor het behoud van keuringsdienst NAK.

De vier telers zijn Piet Boudeling in Flevoland, Aad Barendregt in Noord-Holland, Arno Vael in Zeeland en Tineke de Vries in Friesland. Met hun actie willen ze politici overtuigen dat de NAK gehandhaafd moet blijven als private ZBO, een zelfstandig bestuursorgaan.

Pootgoedtelers kunnen de actie ondersteunen door hun handtekening te zetten. Volgens de initiatiefnemers is een krachtig geluid vanuit de basis nog de enige mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het besluit dat is genomen in het regeerakkoord.

Woningcorporaties

In een persbericht melden de vier pootgoedtelers dat het functioneren van de NAK alleen maar ter discussie staat vanwege wantoestanden bij enkele woningcorporaties. Zij wijzen hun collega's erop dat de primaire bedrijven de gevolgen van de verandering rechtstreeks op hun bord krijgen.

Het verdwijnen van de NAK zorgt voor een forse kostenstijging. Verder staat het NAK-label in het buitenland voor kwaliteit en rechtvaardigt het de hoge aanschafprijs van Nederlands pootgoed.

Blij met actie

In een reactie meldt Upt Hiddema, voorzitter van de werkgroep pootaardappelen van LTO dat hij blij is met de actie van de betreffende pootgoedtelers. 'We hebben nu sterk behoefte aan druk vanuit de praktijk om ons standpunt in de Den Haag kracht bij te zetten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer