Kwart+melkveehouders+wil+bouwen
© Arno de Snoo

Kwart melkveehouders wil bouwen

Bijna een kwart van de Nederlandse melkveehouders heeft plannen om te investeren in een ligboxen- of jongveestal.

Bijna 15 procent heeft plannen voor nieuwbouw en ruim 8 procent kiest ervoor om de huidige stal te renoveren.

Dit blijkt uit de tussenstand van de RundveeScanner 2014, die agrimarketing- en marktonderzoekbureau AgriDirect jaarlijks uitvoert. Tot op heden beantwoordden ruim 6.300 melkveehouders met minimaal 50 koeien vragen omtrent hun bedrijfsactiviteiten en investeringsplannen.

Dit jaar starten

Bijna 20 procent van de investeerders heeft het contract om de stal te bouwen of op te knappen reeds getekend. Daarnaast geeft 30,8 procent aan nog in 2014 te willen starten met de nieuwbouw of renovatie. De andere helft van de investeerders heeft dit gepland vanaf 2015 of weet nog niet wanneer er wordt gestart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer