Drontense+drone+raakt+weg+kwijt
© Nieuwe Oogst

Drontense drone raakt weg kwijt

Het herfstachtige weer zorgt niet alleen voor veel regenoverlast, maar ook voor technische problemen. Bij de beweidingsdag in Dronten koos een drone donderdag een eigen weg.

De drone, gebruikt om de opbrengst van een grasperceel in beeld te brengen, kreeg tijdens de vlucht te maken met een windvlaag. Hierdoor werd het toestel onbestuurbaar en vloog weg.

Een inwoner van Dronten meldde zich gistermorgen zich bij CAH Vilentum. Hij had de drone dit weekend in zijn tuin aangetroffen.

Beweidingsdag

Corné Kocks van CAH Vilentum lichtte op deze beweidingsdag een tipje op van de techniek als hulpmiddel. Zo werd aan de hand van meters voor pH, vocht en bodemtemperatuur gekeken naar de groei van het gras en de grasopbrengst.

Verder werd met een drone de opbrengst gemeten. Mooie tools, weet ook Kocks. 'We kunnen de bodemtemperatuur wel meten, maar ook kijken wat we ermee kunnen.'

Bodemtemperatuur

Te denken valt bijvoorbeeld aan het effect van bodemtemperatuur op het eiwitgehalte of de groei. 'Zo kan het worden ingezet om de perceelsvolgorde van beweiding te bepalen', geeft Kocks aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer