UWV: vanaf 2015 weer banengroei

Na drie jaar van krimp zal de werkgelegenheid in 2015 weer licht groeien in Nederland, verwacht uitkeringsinstantie UWV.

Door de aantrekkende economie komt er volgens UWV een einde aan de sterke toename van het ww-uitkeringen. Dit jaar verwacht de instantie een toename van het aantal vacatures.

UWV presenteerde gisteren de arbeidsmarkprognose voor 2014-2015. Daarin staat onder meer dat de groei van het aantal banen vooral verwacht wordt in het bedrijfsleven. In de collectieve sector zal de werkgelegenheid verder afnemen.

Niet krachtig genoeg

De economie groeit in 2014 maar het herstel is volgens UWV niet krachtig genoeg om de werkgelegenheid te laten toenemen. Op basis van de meest recente groeiraming van het CPB verwacht UWV dit jaar een afname van het aantal banen van werknemers met 60.000.

Volgens de schattingen van het CPB trekt de economie verder aan in 2015. Het aantal banen van werknemers kan dan voor het eerst in drie jaar weer toenemen, met ruim 20.000 tot 7.675 miljoen.

Niet positief voor landbouw

De positieve verwachtingen zijn nog niet van toepassing op de land- en tuinbouw. Uit de arbeidsmarktprognose blijkt dat de werkgelegenheid in landbouw in 2014 en 2015 afneemt in alle regio’s.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer