Wateroverlast Overijssel houdt aan

Waterschap Groot Salland waarschuwt boeren en campinghouders langs de Overijsselse Vecht dat de hoge waterstanden voorlopig aanhouden.

Veel boeren en recreatieondernemers met land in de uiterwaarden kregen gisteravond van waterschap Groot Salland in Zwolle telefonisch bericht de waterstand goed in de gaten te houden en vee en campinggasten zonodig te verplaatsen. Op veel plekken zijn de uiterwaarden van de Vecht inmiddels helemaal volgestroomd.

In het stroomgebied van de Vecht, dat zich uitstrekt tot in Duitsland, is de afgelopen dagen veel neerslag gevallen. De veiligheid van bewoners komt echter niet in gevaar, benadrukt Groot Salland, Vanwege het gestegen waterpeil is de scheepvaart op de Vecht stilgelegd. Sluizen worden niet meer bediend.

Staphorst

Ook in het gebied rond Staphorst, Punthorst en Nieuwleusen is sprake van wateroverlast. Daar staan veel landbouwpercelen blank, meldt het waterschap.

Het waterschap neemt maatregelen om de wateroverlast tegen te gaan. Waar mogelijk worden watergangen gemaaid om de waterafvoer te bevorderen. Ook wordt een deel van het water via andere routes afgevoerd.

Reest en Wieden

Waterschap Reest en Wieden meldt dat de waterpeilen in de Hoogeveensevaart bij Hoogeveen inmiddels weer dalen. Toch blijft het waterschap alert omdat vandaag in deze regio nog zo'n 20 millimeter neerslag wordt voorspeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer