Agrifirm+Plant%3A+346%2C95+euro+voor+biotarwe
© Nieuwe Oogst

Agrifirm Plant: 346,95 euro voor biotarwe

Agrifirm Plant betaalt aan de leveranciers in de biologische graanpool gemiddeld 346,95 euro per ton voor EKO Tarwe bakkwaliteit.

De prijs van Eko Haver bedraagt 248,66 euro. Voor spelt betaalt Agrifirm Plant 701,50 euro per ton. Dat is een record voor de spelttelers die leveren aan de biologische graanpool.

Alle prijzen zijn exclusief btw. Leden van Agrifirm Plant ontvangen per ton een ledenvoordeel van 2,50 euro per ton.

Kwaliteitstoeslag

De kwaliteit van de geleverde tarwe was over het algemeen goed, meldt Agrifirm Plant. De kwaliteitstoeslag voor baktarwe komt gemiddeld uit op 8,05 euro per ton, met een maximum van 38 euro.

Hoewel de eiwitgehaltes wat lager waren, kon het grootste deel toch worden afgezet als baktarwe. De kwaliteit van haver was goed, met wat extra bewerkingen in de opslag is alles verkocht als consumptiehaver.

Krappe voermarkt

Vanaf de oogst tot oktober bleef de prijs voor de meeste biologische graansoorten vrij stabiel. Daarna nam de vraag naar regionale voertarwe flink toe. Dat had volgens Agrifirm Plant vooral te maken met een krappe markt van regionale voergranen.

Het prijsverschil tussen voer- en baktarwe werd daarmee kleiner. Door het grote aanbod en overschot in heel Europa ligt de prijs van haver flink lager dan bij de vorige oogst.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer