Zuid-Holland zet alle cijfers online

Data, cijfers, kaarten en publicaties over trends, prognoses, analyses en resultaten over onder meer de provinciale land- en tuinbouw. Het is sinds vandaag allemaal te vinden op de site Staat van Zuid-Holland.

Zuid%2DHolland+zet+alle+cijfers+online
© Provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Rogier van der Sande (VVD) lanceerde deze week tijdens het gelijknamige symposium de site. ‘Openheid is een van de drijvers van de democratie’, gaf hij aan.

De site is met name bedoeld voor bestuurders, medewerkers van de provincie, samenwerkingspartners en externe partijen.

Transparant

Het huidige college wil de transparantie van de provincie vergroten. Naast de website werd eerder dit jaar de provinciale begrotingswijzer al gelanceerd. ‘Alle relevante informatie over Zuid-Holland is te vinden in een portal', stelt Van der Sande.

'De informatie is geordend en overzichtelijk voor de buitenwereld. We willen zo ook de samenwerking met de buitenwereld verbeteren.'

Meekijken

De provincie gebruikt de data zelf als een van de bronnen om beleid te maken. Organisaties waarmee de provincie samenwerkt, zoals gemeenten, omgevingsdiensten of waterschappen, maken ook gebruik van de data voor onder meer besluitvorming.

De site wordt steeds met nieuwe data, analyses en publicaties aangevuld. De Staat van Zuid-Holland bestaat nu uit meer dan tachtig publicaties en honderden tabellen, grafieken en kaarten over verschillende thema’s.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer