Vion+verkoopt+Duitse+worstafdeling
© Marcel Bekken

Vion verkoopt Duitse worstafdeling

De Nederlandse vleesverwerker Vion verkoopt een deel van zijn Duitse vestigingen. Koper is investeerder Paragon Partners in München, zo schrijft de Süddeutsche Zeitung vandaag.

Vion heeft de verkoop inmiddels bevestigd maar wil niet vertellen voor hoeveel geld de tak verkocht is. Het vleesconcern zou met de verkoop meer vlees op de botten krijgen en zich beter kunnen concentreren op het slachten.

Het is volgens de Duitse krant de tweede grote overname door de Beierse geldschieter Paragon Partners in een week tijd. Eerder werd de uitgeversgroep ‘Weltbild’ ingelijfd.

Geen commentaar

Vion kon tegenover Duitslandnieuws nog niet reageren op het krantenbericht, maar volgens Süddeutsche Zeitung wordt de deal vandaag officieel bekendgemaakt.

Vion Food had de Duitse worst- en vleeswarentak al afgelopen september in de etalage gezet. Het bedrijf wil zich meer concentreren op de slachtproductie.

Een na grootste slachter

Vion slacht in Duitsland per jaar zo’n 900.000 runderen en 10 miljoen varkens en is daarmee achter Tönnies Lebensmittel de grootste slachter van Duitsland.

Lees het volledige artikel op Duitslandnieuws.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  25° / 20°
  80 %
 • Zondag
  26° / 17°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  70 %
Meer weer