Journalisten+op+schapen%2D+en+geitentour
© Jeljer Wynia

Journalisten op schapen- en geitentour

Een groep buitenlandse journalisten bezoekt deze week schapen- en geitenbedrijven in Nederland.

Vandaag was Jeljer Wynia, de vakgroepvoorzitter Schapenhouderij van LTO de gastheer voor de vertegenwoordigers van diverse buitenlandse media. De journalisten zijn met name afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee en de Balkan.

Wynia gaf op zijn bedrijf in het Friese Hitzum uitleg over de structuur van de Nederlandse schapenhouderij en de standpunten van LTO Nederland.

Herkenbaar

Hij merkte dat sommige punten ook in andere landen spelen. 'Een Spaanse journalist gaf aan dat veel schapenhouders té individualistisch zijn, waardoor een gezamenlijke afzet moeilijk van de grond komt. Dat speelt in Nederland ook wel.'

De tour van de journalisten op initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat deze week langs een aantal geiten- en schapenbedrijven. Ook worden onder meer Wageningen UR, een slachterij en een geitenmelkpoederfabrikant bezocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer