Verduin+stopt+als+voorman+schapenhouderij
© Henk de Weerd

Verduin stopt als voorman schapenhouderij

Nico Verduin stopt als voorzitter van LTO-vakgroep Schapenhouderij. Verduin ziet onvoldoende uitdagingen voor de komende vier jaar en wil meer tijd besteden aan zijn melkschapenbedrijf, gezin en andere bestuursfuncties.

De vakgroepvoorzitter noemt zijn besluit 'een logische stap'. 'De vakgroep (met Berdien van Everdingen, Jan Navis, Durk van der Werf en Huub Dinghs) is ervaren en goed. Daarnaast is de agenda voor de komende jaren helder', stelt Verduin.

Visie klaar

De vakgroep heeft volgens de Noord-Hollander de afgelopen vier jaar veel veranderingen in de schapenhouderij opgepakt en voor een groot deel afgerond. Daarnaast is de visie tot 2016 zo goed als klaar.

'De kaders zijn gezet. Het is duidelijk waar we heen willen en hoe de vakgroep dat op kan pakken. We zoeken daarin de samenwerking met diverse partijen.'

Q-koorts

Verduin zegt met heel veel plezier terug te kijken op zijn dynamische periode van vier jaar voorzitterschap. Een dieptepunt in deze periode was voor de sector de Q-koortscrisis met ruimingen en een fokverbod. 'Dat heeft grote littekens bij de betrokkenen achtergelaten.'

De procedures voor het werven van een nieuwe voorzitter voor de schapenhouderij zijn inmiddels in werking gezet.

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer