Actie tegen inbreuk kwekersrecht Italië

De Europese organisaties voor bescherming van kwekersrecht voor zaaizaad- en pootgoedbedrijven AIB en Breeders Trust gaan samenwerken met de Italiaanse overheid.

Actie+tegen+inbreuk+kwekersrecht+Itali%C3%AB
© Nieuwe Oogst

Beide organisaties ondertekenen daarvoor deze week een overeenkomst het Italiaanse ministerie van landbouw. Doel is gerichte acties ondernemen tegen inbreuk van kwekersrecht en illegale vermeerdering.

AIB (Anti Infringement Bureau) behartigt de intellectuele eigendomsrechten van plantmateriaal voor een aantal kweekbedrijven. Breeders Trust werkt met name in opdracht van grote West-Europese pootgoedbedrijven.

Kwaliteitseisen

AIB en Breeders Trust gaan nauw samen werken met de voedsel- en warenautoriteit en de keuringsdienst voor pootgoed en zaaizaden in Italië. De samenwerking moet er in resulteren dat Italiaanse boeren en tuinders alleen plantmateriaal gebruiken dat aan de kwaliteitseisen voldoet.

Het risico op insleep van fytosanitaire ziekten moet daardoor kleiner worden. Ook zal de Italiaanse overheid inbreuk van kwekersrecht harder aanpakken.

Concurrentiepositie

De Italiaanse landbouwminister Maurizio Martina is blij met het convenant. 'Deze overeenkomst is van cruciaal belang voor de concurrentiepositie van de Italiaanse agri-food sector.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer