Eiwitonderzoek en -kennis gebundeld

Het Nederlands eiwitonderzoek en eiwitkennis is gebundeld in Protein Competence Center (PCC). De organisatie is een initiatief van Wageningen UR.

Eiwitonderzoek+en+%2Dkennis+gebundeld
© eigen foto WAgeningen UR

Zeven levensmiddelen- en veevoederbedrijven en zes kennisinstellingen in Nederland bundelen via dit initiatief hun onderzoek en kennis van eiwitten. Op 8 mei is het PCC gestart.

De partners van het PCC zijn Agrifirm, Avebe, Darling Ingredients International, DSM, Duynie, Royal FrieslandCampina, VanDrie Group, Hanzehogeschool Groningen, RUG, NIZO Food Research, TNO, UMCG en Wageningen UR.

Vier thema's

PCC gaat zich richten op vier thema’s: het vrijmaken en bewerken van eiwit uit gewassen en andere eiwitbronnen, het maken van producten met eiwit, de waarde van eiwit in voeding en het gebruik van nog niet ontgonnen eiwitbronnen.

Door de groeiende wereldbevolking van negen miljard mensen in 2050 dreigt een mondiaal eiwittekort. Het opbouwen en benutten van eiwitkennis is nodig om te komen tot oplossingen voor beter gebruik en toepassing van de voorraad eiwit in de wereld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer