Nicolaï lanceert website over kersenrassen

Boomkwekerij René Nicolaï in het Belgische Alken heeft onlangs een website over kersenrassen gelanceerd. Daarop is alle informatie over nieuwe en bestaande kersenrassen bijeengebracht.

Nicola%C3%AF+lanceert+website+over+kersenrassen
© Rene Nicolaï

Iedere fruitteler die kersen wil planten, kan op de website informatie vinden over zaken als raseigenschappen, rijptijden en bestuiving.

Van ieder ras is een pagina ingericht met de belangrijkste eigenschappen, foto’s en dergelijke van het betreffende ras. Hier is informatie te vinden over vruchteigenschappen, rijptijd, maar ook groeikarakteristieken, ziektegevoeligheid en informatie over bloeitijdstip en S-allelen.

Rasbeschrijvingen

Deze rasbeschrijvingen vormen de basis van de website. De beschrijvingen zijn op twee manieren benaderbaar: via een overzicht van de veredelingsprogramma’s en via een overzicht waarin de rassen naar hun rijptijden zijn ingedeeld.

De komende maanden wordt de site verder uitgebreid met nog meer rasbeschrijvingen, fotomateriaal en links naar publicaties in vakbladen. Ook komt een Duitse, Engelse en Franse versie van de site beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer