Nadia bomen niet verkrijgbaar

Bomen van Nadia, een kruising tussen kers en pruim, zijn voorlopig niet verkrijgbaar. Dat zei Florent Geerdens gisteravond op de Alliance klantenavond in Nieuwkuijk.

Nadia+bomen+niet+verkrijgbaar
© Willem Dijkema

De licentie van Nadia is in handen van exportbedrijf en retailer Univeg. Het bedrijf heeft de exclusieve toegang tot commerciële hoeveelheden bomen van Nadia die uit de boomgaarden van Australië komen.

Volgens Geerdens, directeur Boomkwekerij René Nicolaï, zijn er inmiddels in Engeland en diverse Europese landen bomen geplant.

'Univeg gaat de plant testen en de komende drie, vier jaar uitzoeken waar hij het beste geteeld kan worden. Pas dan wordt het product commercieel op de markt gezet.'

Nadia

Nadia is geteeld in Australië. Het nieuwe fruit heeft het formaat en de kwaliteit van een kleine pruim van circa 40 millimeter groot met de interne kleur en sap van kersen. De smaak is intens en zoet en zowel de pruim als kers is in Nadia terug te vinden.

Nadia heeft een groot antioxidanten-gehalte, veel meer dan kersen en pruimen standaard hebben. Daarna kan het nieuwe product langer worden bewaard.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer