SP+kritisch+over+Aalt+Dijkhuizen
© WUR

SP kritisch over Aalt Dijkhuizen

De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft kritische vragen gesteld over de aanstelling van Aalt Dijkhuizen als boegbeeld van de topsector Agri&Food. Hij zou een ‘expliciet tegenstander’ zijn van de biologische land- en tuinbouw.

De Kamerleden Henk van Gerven en Eric Smaling dienden vandaag hun vragen in. Ze willen van minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma (beiden EZ) weten waarom de keus op Dijkhuizen is gevallen.

Volgens de SP manifesteert Dijkhuizen zich als ‘exponent van de intensieve en industriële landbouw’. Hij zou een tegenstander zijn van de biologische productiewijze.

Extra boegbeeld

Beide Kamerleden vragen zich af hoe de topsector Agri&Food zich ook hard kan maken voor biologische land- en tuinbouw wanneer het boegbeeld zich daar zo openlijk tegen uitspreekt. Ze pleiten voor een tweede boegbeeld naast Dijkhuizen ‘die de biologische en duurzame landbouw kan representeren’.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer