'Wageningen UR slaat plank mis'

Volgens Gaby Stet van The Potato Company is een intensievere landbouw in Europa geen oplossing voor de wereldwijde voedselvoorziening. Zijn mening staat haaks op een uitspraak van Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR.

%27Wageningen+UR+slaat+plank+mis%27
© Nieuwe Oogst

'Intensieve teeltsystemen zorgen alleen maar voor problemen. Aardappelmoeheid is daarvan een voorbeeld', vindt Stet.

De eigenaar van The Potato Company reageerde vandaag tijdens een bijeenkomst van zijn bedrijf met als thema aardappelmoeheid op uitspraken van bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR. Die roept juist op tot intensivering van de landbouw in Europa.

Verbeteren productie

'Hij slaat de plank volledig mis', vindt Stet. 'De oplossing van de voedselvoorziening moeten we niet in Europa zoeken, maar juist in het verbeteren van de productie in derdewereldlanden.'

Als het in Afrika lukt in plaats van 20 ton aardappelen 40 ton aardappelen per hectare te telen, is het volgens Stet in Europa zeker niet nodig om intensiever te telen. Veel aardappelhandelshuizen houden zich bezig met het optimaliseren van de aardappelteelt in onder meer Afrika.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer