Aalt Dijkhuizen: 'Wakker Dier bepaalt niet'

Wakker Dier bepaalt niet hoe mensen moeten leven. De keuzevrijheid is een groot goed en het laatste woord moet aan de consument worden overgelaten.

Aalt+Dijkhuizen%3A+%27Wakker+Dier+bepaalt+niet%27
© WUR

Dat schrijft bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen in een column op de website van de brancheorganisatie voor veevoeder fabrikanten Nevedi.

De afweging tussen meer welzijn enerzijds of minder aanslag op grond en grondstoffen en minder uitstoot aan broeikasgassen, moet iedereen voor zichzelf maken, meent hij.

Big Brother

‘Ik zou graag ruimte zien voor een ‘informed choice’, gebaseerd op eerlijke informatie. Het hoeft toch niet door een paar mensen van Wakker Dier bepaald te worden? Big Brother die wel zal bepalen wat goed voor ons is? Wat mij betreft hoort het laatste woord aan de consument’, schrijft Dijkhuizen.

De WUR-bestuursvoorzitter is zelf pleitbezorger van intensieve veehouderij, omdat die minder beslag legt op landbouwgrond.

Merkwaardig

Dijkhuizen vindt het merkwaardig dat organisaties als Wakker Dier supermarkten dwingen te kiezen voor minder intensieve productiemethoden.

‘De Nederlandse veehouderij is de meest productieve en daarmee de schoonste ter wereld. Die moet je niet willen afbreken', stelt Dijkhuizen in zijn column.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer