Dijken+Hollandse+Delta+grotendeels+veilig
© Hollandse Delta

Dijken Hollandse Delta grotendeels veilig

Zo'n 18 kilometer van de dijken van waterschap Hollandse Delta voldoet niet aan de veiligheidsnorm. De overige 332 kilometer dijk rondom de Zuid-Hollandse eilanden doet dat wel.

Het deel dat niet veilig is, zijn kleine stukken dijk verspreid over de Zuid-Hollandse eilanden. Voor het merendeel gaat het slechts om de grasmat of steen- en asfaltbekleding die niet op orde is, geeft Hollandse Delta aan.

Dat blijkt uit de afronding van de veiligheidstoetsing van dijken.

Extra onderhoud

Het waterschap gaat de komende maanden kijken of de afgekeurde stukken op eenvoudige wijze weer aan de norm kunnen voldoen door het uitvoeren van extra onderhoud of dat er andere maatregelen noodzakelijk zijn.

Heemraad Johan van Nieuwenhuijzen is blij met de uitkomst. 'Begin 2013 stonden we als waterschap voor de grote taak om zo'n 60 kilometer dijk in een jaar tijd van een veiligheidsoordeel te voorzien. Ik ben blij dat dit is gelukt.'

Uitkomsten

De uitkomsten tonen volgens Van Nieuwenhuijzen dat het goed gesteld is met de veiligheid van de dijken in dit gebied. De veiligheidstoetsing maakt deel uit van de verlengde derde landelijke toetsing primaire keringen.

De komende weken worden de betrokken gemeenten verder op de hoogte gebracht.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer