%27De+Tuin+op+Tafel%27+helpt+moestuinders
© De Tuin op Tafel

'De Tuin op Tafel' helpt moestuinders

Om de groeiende groep hobbytuinders te helpen met tips, adviezen en makkelijke recepten ligt het nieuwe tijdschrift 'De Tuin op Tafel' in het schap.

Steeds meer Nederlanders houden een moestuin in hun tuin, op hun balkon of bij een van de vele buurtprojecten waarbij bewoners in parken en op braakliggende terreinen in de stad groenten, kruiden en fruit verbouwen.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar en mikt op 150.000 lezers in Nederland en België. 'De Tuin op Tafel' geeft vooral praktische adviezen over het zaaien, telen, oogsten en bereiden van groenten, fruit en kruiden.

Areaal

Nederland telt zo'n 250.00 volkstuinders, maar dat aantal nam de laatste decennia licht af. Volgens de laatste cijfers van het CBS uit 2006 was het totale areaal sinds 1996 met 200 hectare gedaald tot 3.906 hectare.

Ook het aantal volkstuincomplexen nam af. Die moesten wijken voor woonwijken of industrieterreinen.

Hot en happening

De laatste jaren is een kentering zichtbaar, al wordt die nog niet ondersteund door cijfers. 'De moestuin is helemaal hot en happening. Het lijkt wel of iedereen groente, fruit en kruiden kweekt', zegt adjunct-hoofdredacteur Jacqueline Leenders.

'De Tuin op Tafel' richt zich niet zozeer op de ervaren volkstuinder, maar op de beginnende hobbyist, die nog veel moet leren, geeft Leenders aan.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer