'De Tuin op Tafel' helpt moestuinders

Om de groeiende groep hobbytuinders te helpen met tips, adviezen en makkelijke recepten ligt het nieuwe tijdschrift 'De Tuin op Tafel' in het schap.

%27De+Tuin+op+Tafel%27+helpt+moestuinders
© De Tuin op Tafel

Steeds meer Nederlanders houden een moestuin in hun tuin, op hun balkon of bij een van de vele buurtprojecten waarbij bewoners in parken en op braakliggende terreinen in de stad groenten, kruiden en fruit verbouwen.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar en mikt op 150.000 lezers in Nederland en België. 'De Tuin op Tafel' geeft vooral praktische adviezen over het zaaien, telen, oogsten en bereiden van groenten, fruit en kruiden.

Areaal

Nederland telt zo'n 250.00 volkstuinders, maar dat aantal nam de laatste decennia licht af. Volgens de laatste cijfers van het CBS uit 2006 was het totale areaal sinds 1996 met 200 hectare gedaald tot 3.906 hectare.

Ook het aantal volkstuincomplexen nam af. Die moesten wijken voor woonwijken of industrieterreinen.

Hot en happening

De laatste jaren is een kentering zichtbaar, al wordt die nog niet ondersteund door cijfers. 'De moestuin is helemaal hot en happening. Het lijkt wel of iedereen groente, fruit en kruiden kweekt', zegt adjunct-hoofdredacteur Jacqueline Leenders.

'De Tuin op Tafel' richt zich niet zozeer op de ervaren volkstuinder, maar op de beginnende hobbyist, die nog veel moet leren, geeft Leenders aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer