€ 5 miljoen steun EZ voor mestbewerking

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) geeft subsidie voor investeringen in mestbewerkingsinstallaties. Voor de aanvragen die in maart dit jaar worden gedaan, is maximaal 5 miljoen euro beschikbaar.

%E2%82%AC+5+miljoen+steun+EZ+voor+mestbewerking
© Nieuwe Oogst

Het gaat hierbij om steun bij aankoop van machines voor onder meer mechanische scheiding, bezinking, vacuümdestillatie, strippen of scrubben, indikken en drogen, composteren, het maken van mestkorrels, omgekeerde osmose of monovergisting van mest.

Er zijn enkele voorwaarden. Zo moet minimaal 60 procent van de hoeveelheid stikstof van de te bewerken mest op de grond worden uitgereden die het bedrijf zelf in gebruik heeft. Ook moeten de kosten voor de aankoop minimaal 20.000 euro bedragen.

Maximum

De steun bedraagt 25 procent van de kosten uit de offerte, die zijn gerealiseerd tot en met 28 februari volgend jaar. De steun heeft hierbij een maximum van 50.000 euro.

Vanaf 1 maart tot en met 31 maart dit jaar is 5 miljoen euro beschikbaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer