MiniRondeel+met+200+kippen+op+Zuidas
© ANP

MiniRondeel met 200 kippen op Zuidas

Door een kip los te laten in de ren heeft presentator Jort Kelder vandaag de eerste miniRondeel, genaamd 't Ei-land, op de Amsterdamse Zuidas geopend.

Alle 200 kippen in ’t Ei-land heten Toos. Wie wil, kan een kip adopteren. Beheerder boer Timon organiseert op verzoek rondleidingen voor schoolklassen, bedrijven en voorbijgangers.

't Eiland is een initiatief van Rondeel, Natuur&Milieu en Wij krijgen Kippen in samenwerking met stadsdeel Zuid en Dienst Zuidas. De eieren zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en worden onder andere ook in de foodservice gebruikt door La Place, KLM en Hutten catering.

Het doel van de initiatiefnemers is om consumenten te laten zien dat duurzame voedselproductie, gezond eten en duurzame energie samen kunnen gaan in de stad.

Stadskippen

Speciale 'stadskippen' van het Franse NOVO-generationras bevolken ’t Ei-land. Dit zijn kippen met een rustig karakter die komen uit een opfokstal waar klimaat, licht en gewenning aan de natuur al heeft plaatsgevonden.

Rondeeleieren hebben zowel de goedkeuring van de Dierenbescherming (drie sterren Beter Leven, de beste kwalificatie) als het Milieukeurmerk. Het miniRondeel wekt haar eigen stroom op met zonnepanelen op het dak. De kippen krijgen verder duurzaam geproduceerd kippenvoer en de vruchtbare tuinmest kan gebruikt worden voor moestuinen en tuintjes.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer