Prognoseprijs HZPC poters 33 euro

Pootgoedhandelshuis HZPC verwacht ten minste 33 euro per 100 kilo pootaardappelen te zullen betalen. In juni zal HZPC de definitieve prijs bekend maken.

Prognoseprijs+HZPC+poters+33+euro
© HZPC

De prognoseprijs ligt tien procent boven de verwachte 30 euro die HZPC begin december 2013 naar zijn telers uitsprak. De huidige prognoseprijs is gebaseerd op de gedane en verwachte verkopen.

Bovenmaten

De prijs voor bovenmaten is inmiddels vastgesteld op 15 euro per 100 kilo, met een uitzondering naar boven van 17 euro voor sommige rassen. 'Ook bij het grotere gewichtsaandeel aan bovenmaten, mogen HZPC-pootgoedtelers over Oogst 2013 bijzonder goede financiële opbrengsten verwachten', zegt HZPC directeur Gerard Backx.

De HZPC-prognoseprijs is gemiddeld over alle rassen in potermaat klasse S tot en met A in poolverband geteeld; exclusief btw; en vóór afdracht van de kwekerlicentie door de pootgoedteler. De prijs per ras, klasse, maat en kwaliteit, wordt bepaald volgens een door HZPC en zijn telers overeengekomen systeem.

Markt

In Europa zetten goede consumptiemarktprijzen telers aan tot investeren in nieuw pootgoed. Noord-Afrika laat een goede vraag zien, maar wat minder dan vorig seizoen. Afzet naar het Midden-Oosten verliep goed. Voor Rusland, een beperkte markt, is het nog even afwachten.

HZPC verwacht een netto resultaat over 2013-2014 dat ruim boven de begrote 5 miljoen euro uit zal komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer