LTO: hogere tarieven NVWA niet nu

LTO vindt dat de NVWA eerst de focus moet leggen op beter functioneren en zich pas daarna bezighouden met tariefsverhogingen.

LTO%3A+hogere+tarieven+NVWA+niet+nu
© Foto: LTO

'De NVWA moet eerst haar eigen 'huishouden' op orde brengen voordat het huishoudgeld kan worden verhoogd', aldus voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

Maat reageert daarmee op de aangekondigde tariefsverhoging van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij benadrukt dat de verhoging voor een groot deel betaald zal moeten worden door de Nederlandse boeren en tuinders.

Geen gehoor

De nieuwe tarieven van NVWA zijn gisteren gepubliceerd in de Staatscourant. Het kabinet en de Tweede Kamer geven daarmee geen gehoor aan de oproep van LTO Nederland.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport presenteerden een plan van aanpak voor de NVWA. De nadruk ligt op een autoriteit die efficiënter gaat werken.

Kritisch

LTO Nederland volgt de ontwikkelingen bij de NVWA kritisch op de voet. Om daadwerkelijke verbeterslagen te realiseren, is het goed om ervaringen van ondernemers met de NVWA te delen met LTO.

Deze week is daarvoor een meldpunt NVWA geopend waar ondernemers hun ervaringen kunnen melden. De uitkomsten van het meldpunt wil LTO Nederland uiteindelijk overhandigen om te komen tot een beter functionerende organisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer