Vlees+van+Selten+niet+in+handel
© exoticmeat.co.uk

Vlees van Selten niet in handel

De NVWA geeft het vlees van vleesgroothandel Willy Selten dat in bewaring is genomen in het voorjaar van 2013, niet vrij.

Dat heeft de NVWA vandaag aan de curator van het bedrijf laten weten. De autoriteit nam het vlees in bewaring omdat de herkomst, traceerbaarheid en de identificatie niet kon worden aangetoond.

Ook zijn volgens NVWA partijen paardenvlees als rundvlees gedeclareerd. Bovendien is paardenvlees waarin het voor mensen gevaarlijke diergeneesmiddel fenylbutazon was aangetroffen, niet traceerbaar gebleken.

Curator

Het vlees, ongeveer 2 miljoen kg, ligt opgeslagen in vier koel- en vrieshuizen. De curator had verzocht het vlees vrij te geven. Daartoe had hij een plan van aanpak ingediend bij de NVWA.

Het onafhankelijk adviesbureau PWC heeft dit plan van aanpak en de administratie van het bedrijf van Selten beoordeeld. Ook PWC kan geen zekerheid geven over het betreffende vlees.

Ongedocumenteerd

PWC constateert dat er door Selten veel meer partijen vlees zijn verkocht dan ingekocht. In 2011 betrof dit 401.636 kilo en voor 2012 1.144.600 kilo. Er is daarmee volgens PWC sprake van een ongedocumenteerde vleesstroom.

Op basis van het eigen onderzoek, de bevindingen van PWC en het strafrechtelijk onderzoek concludeert de NVWA dat niet vaststaat dat het vlees van Selten voldoet aan de voedselveiligheidsvoorschriften.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer