PPO%3A+kansen+voor+plattelandstoerisme
© Nieuwe Oogst

PPO: kansen voor plattelandstoerisme

Voor plattelandstoerisme in Nederland is marktpotentie. Dat concludeert Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) van Wageningen UR na een online marktonderzoek onder 995 Nederlanders.

Meer dan de helft van de respondenten waardeert plattelandstoerisme met een 6 of hoger op een schaal van 1 tot 10. Een minderheid heeft bedenkingen bij deze vorm van toerisme.

Agrarische kenmerken, inclusief ligging, zijn belangrijk voor het succes van plattelandstoerisme. Landelijke omgeving, sfeer, rust en dieren worden sterk met plattelandstoerisme geassocieerd.

Boerin

De aanwezigheid van de boer(in) zelf en een werkend bedrijf zijn daarbij een pre, in ieder geval voor dagrecreatie Dit draagt bij aan het unieke karakter van plattelandstoerisme en onderscheidend vermogen ten opzichte van regulier toerisme.

Afknappers zijn rommel, stankoverlast, drukte en overlast van andere gasten.

Internet

Vindbaarheid op internet vinden potentiële gasten belangrijk, blijkt uit het onderzoek.

'Ga wat betreft de vindbaarheid van uw bedrijf op internet niet af op de reacties van de mensen die u wel hebben gevonden, maar richt u ook op de mensen die u nog niet hebben gevonden. Wat de potentiële gast niet vindt, kan hij ook niet boeken', beveelt PPO aan.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer