%27Chery+trekkers+eenvoudig+en+degelijk%27
© eigen foto Lozeman

'Chery trekkers eenvoudig en degelijk'

Chery is in China een van de grootste trekkerfabrikanten. In Europa is het merk nog vrij onbekend. In maart importeert Lozeman Tuinmachines uit Elst de eerste trekkers van dit merk in Nederland.

Op Agritechnica in Hannover waren vorig jaar november diverse modellen van het nieuwe Chinese trekkermerk Chery, gemaakt door Chery Heavy Industry, te bewonderen.

Chery heeft een hele uitgebreide range aan trekkermodellen tot maar liefst 288 pk (220 kW). In China is het een van de duurdere Chinese merken. De trekkers hebben niet alle opties die veel Europese trekkermerken wel hebben.

Betaalbaar

De exclusieve importeur voor de Benelux is Lozeman Tuinmachines uit Elst, in Gelderland. Eind maart introduceert het bedrijf een tweetal lichtere modellen (25 en 40 pk) van Chery.

'De 25 en 40 pk-modellen zijn Europees goedgekeurd en sluiten aan op de vraag in de markt naar een relatief betaalbare, kleinere trekker met frontlader', zegt bedrijfsleider Gerben Lozeman.

Luxere

In eerste instantie zet Lozeman de RD 250-A en de vierwiel aangedreven RD 254-A, beiden met 25 pk en een watergekoelde 4-tact driecilinder dieselmotor, op de Nederlandse markt. De luxere vierwiel aangedreven variant kost zo'n 8.000 euro.

Het 40 pk-model RK 404-A, met een watergekoelde 4-tact viercilinder dieselmotor, kost zo'n 12.000 euro. Er zijn ook nog 30 en 35 pk-modellen van Chery.

Zwaardere modellen

Het is volgens Lozeman niet de bedoeling om te concurreren met premium-merken. Als er vraag komt naar zwaardere modellen, wil Lozeman de importprocedures graag versnellen.

Geschat wordt dat een CE-goedkeuring voor Europa ongeveer een halfjaar tot één jaar tijd kost op het moment dat de trekker aan de normen voldoet.

Dick van Doorn

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer