VGB%3A+gevolg+staking+FloraHolland+beperkt
© Nieuwe Oogst

VGB: gevolg staking FloraHolland beperkt

De bloemenhandel heeft in de week voor Valentijn nauwelijks hinder ondervonden van de stakingen bij FloraHolland, meldt VGB. Dat is de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten.

Ondanks de acties bij FloraHolland was de totale omzet opmerkelijk goed. VGB gaat ervan uit dat met name het zachte weer in de meeste Europese landen een stimulans was voor de verkoop van bloemen rond Valentijn.

Van de totale omzet is 85 procent afkomstig van de export.

Luchtvrachten

VGB zegt in een reactie dat door de inzet van FloraHolland en de transporteurs de vertragingen tot een minimum beperkt zijn. Zelfs de luchtvrachten zijn met wat improvisatie bijna allemaal volgens planning verlopen.

De prijzen waren volgens VGB evenals vorig jaar niet extreem hoog. Dat komt onder meer ook door de grote aanvoer van de producten.

Directe levering

Doordat de vakbonden van tevoren de acties in de Valentijnweek hadden aangekondigd, namen veel exporteurs tijdig maatregelen. Zij maakten in sommige gevallen afspraken met kwekers voor directe levering, buiten de veilingklokken om.

Afzet via supermarkten ging vrijwel geheel buiten de veiling om, zodat de producten niet op de veilingvestigingen verwerkt moesten worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer