Kamp%3A+dit+is+zonder+meer+bemoedigend
© SZW

Kamp: dit is zonder meer bemoedigend

Minister Henk Kamp (EZ) noemt de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 'meer dan bemoedigend'. Hij zegt dat in reactie op CBS-cijfers waaruit blijkt dat het economisch herstel flink doorzet.

'De economie groeit nu voor het derde kwartaal op rij. Dat is zonder meer bemoedigend', stelt Kamp. 'Deze cijfers stemmen positief voor 2014. Een hogere groei dan de 0,5 procent die het Centraal Planbureau voorspelt, ligt zeker binnen de mogelijkheden.'

Hij vindt het positief dat bedrijven meer investeren. 'We zitten weer op de goede weg. Dat neemt niet weg dat een recordaantal mensen hun baan is verloren en veel bedrijven failliet zijn gegaan.'

Bedrijfsleven

In het Radio-1-Journaal zei Kamp even later. 'Het bedrijfsleven heeft ons er doorheen getrokken. De groei is ingezet en zet door.'

Hij wijst er op dat Nederland het nu beter doet dan Frankrijk en Duitsland. Kamp is opgetogen over de stijging van 5 procent in de agrarische export en ook de industriële productie gaat goed omhoog, met meer afzet in het buitenland.

'Er zijn bedrijven die mogelijkheden zien, die pakken en ons er weer uit trekken.'

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer